Wellicht heb je er al wat van gezien of uit mijn mond horen komen, maar ik ben een van de 500 gelukkigen uit Nederland die gratis mag treinreizen! Alle informatie over hoe dit in elkaar zit en hoe jij bij de volgende ronde ook kunt winnen vind je in dit artikel!

Vanaf 14 augustus zal ik vertrekken richting het noorden van Europa om Kopenhagen, Stockholm en Odense te ontdekken! Wil je meer over mijn reis zien? Zorg dan dat je me op Instagram, Facebook en natuurlijk deze blog volgt! 

Wat heb ik precies gewonnen?

Waarschijnlijk vraag je je af, wat heb je nu precies gewonnen en wat is het verdienmodel erachter? Want de EU die 15.000 tickets weg gaat geven, daar moet toch iets achter zitten? Dat is ook zeker waar, maar zeker niet ten nadele van jou.

Iedere winnaar mag in totaal 1 maand gratis reizen met zijn of haar interrail pas, binnen deze maand mag je slechts 7 dagen letterlijk in het openbaar vervoer zitten en hoogstens vier landen bezoeken. Dit alleen al zorgde voor veel onduidelijkheid onder alle reizigers. Je hebt dus GEEN kosten om te reizen, maar je moet wel zelf je verblijf regelen. Daarnaast is het noodzakelijk om voor bepaalde directe treinen te reserveren waar een klein bedrag aan hangt. Als je op de hoogte wil blijven van wat mijn totale kosten zijn, zorg dat je deze blog in de gaten houdt!

Er waren twee mogelijkheden, je kon of reizen in gezelschap óf alleen. Ik ben zelf gegaan voor alleen omdat het me een te gekke ervaring leek en ik dacht meer kans te hebben om de tickets te winnen. Verder leek het me ook een goede voorbereiding op een van mijn dromen om digital nomad te worden. Daarnaast had ik al verwacht dat er meerdere mensen waren die alleen zouden reizen waarmee ik zou kunnen afspreken, en dat is gelukt gelukkig.

Wil jij zelf ook gaan interrailen? Klik dan hier!

Over Discover EU

Om te starten met een klein beetje achtergrond informatie, dit initiatief komt vanuit de EU omdat ze jongeren meer ‘Europees’ willen laten voelen. Daarom hebben ze, als eerste test, in totaal 15.000 interrail tickets weggegeven aan jongeren van 18 jaar die woonachtig zijn in Europa. 500 van deze tickets zijn naar Nederland gegaan.

Om mee te doen was de enige voorwaarde dat je 18 bent en dus in Europa woont. Om aan de wedstrijd deel te nemen moest je een aantal vragen beantwoorden en het getal gokken van het aantal aanmeldingen. De antwoorden op de vragen mocht je gelukkig gewoon opzoeken op internet, want nee ik heb geen idee wat de drie culturele hoofdsteden van Europa op dit moment zijn. Daarnaast heb ik als getal 100.007 gegokt, de 100.000 omdat ik werkelijk waar geen idee had, de 7 voor het geluk.

Uiteindelijk is er een selectie gemaakt gebaseerd op of je alle vragen goed had en ik denk dat het gegokte getal ook meetelde. Het aantal aanmeldingen lag namelijk rond de 100.000. Alle gelukkigen ontvingen toen een email waarbij een hele hoop nog onduidelijk was, dat brengt me op het volgende onderwerp.

IMG_3230

Het proces

15.000 mensen ontvingen een mail waarin een groot deel nog niet duidelijk was, gelukkig was er een Facebook groep gemaakt waar iedereen die had gewonnen hun vragen konden delen, wat vaak voor nog meer onduidelijkheid zorgde. Zeker voor de winnaars die twee weken later al zouden gaan reizen en nog alles moesten regelen. Ik ben blij dat ik pas later ga reizen zodat ik van de fouten kan leren van andere winnaars.

Ik wilde zelf heel graag een keer naar Scandinavië gaan, en aangezien ik geen tijd en geld had om vier weken lang te reizen, leek het me ook een slimme keuze. Mijn zoektocht naar mensen met hetzelfde idee was begonnen. Gelukkig is iedereen heel vriendelijk en open-minded in de Facebookgroep dus ik had al vrij snel verschillende contacten.

Mijn reis

Zoals ik al eerder noemde, ga ik vanaf 14 augustus naar Kopenhagen, daar zal ik blijven tot 17 augustus. Vanaf de 17e tot en met de 20e ben ik te vinden in Stockholm en op de terugweg maken we een stop in Odense voor twee dagen. De 22e ben ik als het goed is op tijd terug om vervolgens de 23e mijn verjaardag nog te gaan vieren.

Ik reis samen met 3 anderen uit Nederland. Jullie zullen ze vast nog vaker voorbij zien komen op mijn sociale media. We verblijven in drie leuke AirBNBs die niet al te ver van de stad zijn zodat we alles op loopafstand hebben.

Hoe kan jij winnen?

Dit was de allereerste keer dat dit werd gedaan, dus ik denk dat ze nog even afwachten voordat ze met zekerheid kunnen zeggen dat er een volgende editie komt. Toch staat hier dat je je vanaf de herfst weer kunt inschrijven om kans te maken. Zorg dus dat je de site goed in de gaten houdt!

Ik kan niet wachten om mijn reis te beginnen! Ik kijk nu al uit om de prachtige steden te bezoeken en veel nieuwe mensen te leren kennen. Desondanks vind ik het nog steeds enorm spannend om met de trein te reizen. Als je nieuwsgierig bent naar mijn reis, zorg dan dat je deze blog in de gaten houdt!

Zou jij het aandurven om alleen op reis te gaan?

FAB

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

0 Reacties

  1. Wow zo gaaf!! Hopelijk heb je het leuk gehad in Kopenhagen en Stockholm. En was je op tijd terug om je verjaardag te vieren? Beetje te laat, maar beter laat dan nooit: nog gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *