Hoe ik een weekendje weg plan|Handige tips

Vandaag ga ik met Romesh naar Denemarken met als doel de opening van de nieuwe achtbaan in Legoland bij te wonen. Romesh heeft deze achtbaan namelijk ontworpen, dus we moesten natuurlijk naar zijn debuut gaan kijken. Als je mij kent, weet je dat ik het liefst hele dagen vol plan wanneer ik een weekendje weg of op vakantie ga. Hoe ik een weekendje weg plan? Dat vind je in dit artikel!

Meer over deze trip komt binnenkort online!

Dit artikel geldt natuurlijk ook voor vakanties, dagtrips en grotere stedentrips. In principe doe ik altijd hetzelfde. Hieronder heb ik een mijn manier van plannen toegelicht:

Locatie

Voordat je gaat plannen is het natuurlijk belangrijk dat de locatie duidelijk is. Ga je naar één bestemming? Of maak je liever een korte roadtrip door verschillende dorpen en steden? Legoland was uiteindelijk onze bestemming, maar op vrijdag wilden we graag een leuke tussenstop. Op Google Maps heb ik de beginlocatie en de eindlocatie ingevoerd. Vervolgens ben ik gaan kijken wat we op de weg tegenkwamen. Zoals je kunt zien ligt Hamburg precies op de weg naar Billund. Guess where we’re heading today!

Knipsel.PNG

Vervolgens willen we ook in de avond wat van de omgeving ontdekken. Ik ben gaan kijken op Maps of er een leuke locatie in de buurt was. Meestal is het een goed idee om de wat grotere steden of dorpjes in de buurt te bezoeken, dan is er altijd wel iets te doen.

Wij zijn van plan om een keer in de avond naar Vejle te gaan en de andere avond naar Lalandia

Knipsel1.PNG

Inspiratie 

Wanneer je weet wat je bestemming is, kun je ook op Pinterest inspiratie gaan zoeken voor leuke dingen om te doen. Billund en omgeving is helaas niet zo bekend dus daar vond ik niet veel Pinterest Berichten over. Wel heb ik heel veel leuke must-see’s en hotspot in Hamburg gevonden via Pinterest.

Bovendien kun je simpelweg op Google zoeken naar hotspots of winkels in Hamburg. Vrijwel vaak kom je wederom op blogs terecht, maar misschien vind je nog wat leuke nieuwe plekjes.

Plan 

Zodra je leuke plekjes vindt, sla deze dan direct op bij Google Maps. Je kunt eigen labels maken, maar ik gebruik de ‘hier wil ik heen’ voor leuke nieuwe plekken. ‘Favorieten’ gebruik ik voor leuke plekken waar ik al ooit geweest ben. Dit kan je natuurlijk volledig inrichten zoals jij wil.

Als ik alle leuke plekjes op heb geslagen op Maps, word ik ten eerste super vrolijk van alle leuke labeltjes door de hele stad heen. Bovendien is het handig om te kijken of er een handige route is, of je alles kunt zien of dat je een aantal dingen helaas moet overslaan. Kortom: een handig overzicht van alle leuke plekjes die op jouw list staan!

Knipsel2.PNG

Foto plekjes (voor de Instagram liefhebbers) 

Een must voor Instagram fanaten is natuurlijk de leukste foto plekjes van een stad bezoeken. Wat ik altijd doe om de meest bijzondere plaatsen te vinden is door op Instagram op de locatie te zoeken waar je naar toe gaat. Je vindt dan foto’s die lokale bewoners delen, dus niet de typisch toeristische plaatjes.

Wat ik bovendien af en toe doe is mensen die wonen in de desbetreffende stad een berichtje sturen via social media met de vraag of ze leuke hotspotjes kennen of andere leuke must-see’s. Je krijgt dan oprechte tips en ontsnapt wederom uit de toeristische trekpleisters. Misschien maak je nog nieuwe vrienden!

Wander around

Nu dat je alles gepland hebt, laat alles maar weer vallen. Het belangrijkste en leukste is dat je zelf de stad gaat verkennen, zonder dat je de gehele dag aan het haasten bent om alles te zien. Ga de straatjes in die niemand anders in gaat en loop eens een keer tegen de massa in. Kijk dan heel af en toe op Google Maps of er leuke locaties in de buurt zijn die je hebt opgeslagen. Dan heb je altijd een plan B mocht je je vervelen 😉

Vind jij het leuk om weekendjes weg te gaan? Hoe plan jij altijd? 

FAB

0 thoughts on “Hoe ik een weekendje weg plan|Handige tips

  1. Dit zijn echt goede tips! Zelf ben ik nogal chaotisch dus ga ik op vakantie dingen opzoeken en dan is je vakantie niet meer stressvrij. Veel plezier in Denemarken! Kan niet wachten tot het artikel van je reis online komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *