DAGBOEK |Reizend werken. Is dat niet de droom van iedereen? Gelukkig wordt het de laatste tijd steeds normaler om te werken met een prachtig uitzicht. In deze blog leg ik je uit wat digital nomad precies is en waarom dit zo goed bij mij past. Houd jij van reizen? Misschien is dit dan ook wel iets voor jou!

Processed with VSCO with p5 preset

Een digital watte?

Deze vraag krijg ik ontzettend vaak als ik mensen mijn droom uitleg. Al moet ik toegeven dat ik ook pas sinds een aantal maanden weet dat het bestaat. Als digital nomad werk je in principe zonder vaste werkplek. De wereld is jouw kantoor. De enige vereiste is dat je een goede wifi-verbinding hebt.

Het wordt een steeds grotere trend om de wereld in te gaan met je laptop. Je bezoekt een bestemming die je leuk lijkt, of dat nu een trip naar Praag is, of een twee maandenlange rondreis naar Indonesië, alles kan. Je boekt daar een hotel, Airbnb of je komt spontaan iets tegen en bent vervolgens vrij om de omgeving te ontdekken. Je kunt je laptop meenemen en gaan werken in de leukste hotspotjes, in speciale werkomgevingen, of lekker aan het strand met een cocktail in je hand.

Processed with VSCO with p5 preset

Wat voor werk doe je dan?

Het is helaas niet mogelijk om elke baan uit te voeren als digital nomad. Het is belangrijk dat je online al je werk kunt doen, en dat je niet plaatsgebonden bent. Je ziet veel influencers en bloggers die van reizen hun werk hebben gemaakt, maar het is geen noodzaak om duizenden volgers te hebben.

Alles wat je online kunt doen, kun je (met een wifi-verbinding) overal doen. Wat ik precies als digital nomad wil doen, heb ik zelf wel een beeld van (ongeveer haha). Alleen dat is genoeg content voor een ander artikel. Verder dan wat ik voor ogen heb, lijkt het me ook erg leuk om mijn blog bij te houden en daar misschien wat uit te halen.

Waarom iets voor mij?

Ik merk sinds dat ik in januari stage loop, dat een 9 tot 5 baan niet voor me is weggelegd. Nóg niet in ieder geval. Het is een erg leuke stage, maar ik vind mezelf nog te jong om nu al heel mijn leven elke dag naar dezelfde plek te gaan om daar de hele dag achter een computer verschuild te zitten.

Mijn studie duurt nog twee jaar, maar daarna zou ik graag een poging doen om aan de slag te gaan als digital nomad. Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik niet snel zou gaan backpacken in de middle of nowhere. Ik heb namelijk een grote insectenangst, lichtelijk last van smetvrees en raar eten is niet bepaald mijn ding. Je zult mij dus ook vooral in de Westerse landen vinden.

Houd jij van reizen? Zou jij als digital nomad willen werken of werk je al als digital nomad? Laat het weten in de reacties!

Lijkt dit jou nu ook een droombaan? Dan kun je dit bericht opslaan op Pinterest als je hem later terug wil bekijken:

droombaanpinterest

Liefs,

fab

Bekijk ook:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *